„Всички вие, скъпи читатели, обичате игрите, нали? Ние също! Независимо дали става въпрос за доброто старо РС, за някоя от последното поколение конзоли или за ставащите все по-популярни мобилни платформи, любовта към гейминга е това, което ни сближава. А колко пъти ви се е случвало в главата ви да се зароди интересна идея за ваша собствена игра? Вероятно поне няколко пъти.

Всеки геймър има любими заглавия и жанрове, както и планове за това как да направи „уникалната игра“. За съжаление подобни идеи не винаги стигат до края, но какво би станало, ако някой ви даде възможност да помислите внимателно и да напишете оригинален и интересен сценарий за ваша собствена игра? А след това да го сподели с публиката и да ви отличи със страхотна награда. Точно такава възможност дава Майкрософт България на всички ентусиазирани геймъри у нас – напишете сценарий за игра, без ограничение за платформата и жанра, обосновете добре вашия план и може да спечелите конзола XBOX 360 с новия контролер Kinect.

Конкурсът ще продължи от 10 януари до 28 февруари 2011 г., а финалистите ще бъдат обявени на 16 март. Класираният на второ място ще получи клавиатура и мишка SideWinder, а наградата за трето място е мишка SideWinder. За фаворита на публиката, специалната награда е XBOX контролер за Windows. В допълнение,  всички отличени ще получат безплатни пропуски за конференцията Дни на Майкрософт 2011, по време на която ще представят идеите си и ще бъдат наградени. Те ще имат възможност да се срещнат с професионалисти от най-успешните студия за разработване на игри.

Основната идея на играта трябва да бъде развита в не повече от 4 000 символа, на български език във формат doc, като няма ограничение за тип платформа и жанр. Играта може да бъде предназначена за телефон, компютър, конзола, браузър или за повече от една платформа. Текстът трябва да съдържа следната информация: трите имена, адрес и телефон за връзка с автора, за каква платформа е играта, какъв е жанрът, за какъв тип геймъри ще бъде предназначена, основни механики и отличителни черти на играта. Допълнителни материали като концептуални картинки също могат да бъдат приложени.

Вече сте заинтригувани? Значи е време да нахвърляте първите си бележки и да посетите официалния сайт на Дните на Майкрософт, където може да прочетете пълните правила на конкурса.“

source: pcmania.com

Идеята като цяло е доста добра, но бива ли такава гавра със самата награда (за игра от която биха могли да спечелят милиони предлагат само 1 xbox 360 за <1000 лв.) също така една точка ми направи силно впечатление 5. С участието си в този конкурс, участникът заявява, че е запознат с Общите правила и се съгласява да не предявява претенции за авторски права върху описаните в апликацията му/й идеи. Толкова ли е трудно да ти сложат името в Credits???

Може да гласувате в svejo.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s